vineri, 2 iulie 2010

Adios

Am pus de curând ultimele poze pe bâtrânul Viața prin 6233. Nu e el blogul cel mai “foto” din lume sau cel mai reușit. De asta am și folosit întotdeauna termenul “poze”, nu “fotografii”. Dar dincolo de statistica dubioasă rău a postărilor (începutul timid în jurul Crăciunului în ’07, fix una pe zi în 2008, după care obiectivul a cam deraiat, 13 bucăți în 2009 și ultimele 32 zilele astea), el păstrează imaginea unor ani, a unor chestii, a unor lucruri și faze. Și, vorba aia, anii din liceu sunt cei mai mișto. Uite, zilele astea nu văd atâtea imagini dubioase, bizare sau interesante ca-n vremurile alea. Poate e pentru că nu mai casc ochii ca atunci, poate mi-am pierdut ambiția (de a face chestii bizare de dragul chestiilor bizare), poate prea stau în fața acestui ecran sau poate devin un boșorog morocănos. Dar sper că e reversibil. The world is mine.

Conceptul era unul bazat pe spontaneitate. Mergi pe stradă și, brusc vezi o imagine. Care este uau. Care este din altă parte, din alt film. E o casă colorată în mijlocul blocurilor crângășiene, o piesă de teatru la metrou, un parbriz spart cu pământ proaspăt pe el, un restaurant care ține cu Rapidul sau un CD atârnat de un șofer RATB pe parbriz. Sau o mașină nouă avariată sălbatic. Aceste lucruri se întâmplă, sunt în jurul nostru, pentru că avem norocul (da!) de a trăi în mijlocul unui balcanism vioi și dezordonat în care se pot întâmpla. Ele ne pot ajuta prin continuul mesaj (ușor prăfuit pentru că și-a permis să devină trendy) că se întâmplă foarte multe chestii “outside the box” (și în sens bun și în sens rău). Deci se poate. Viața nu trebuie să fie serioasă și plictisitoare. Conceptul încă trăiește.

6233-ul e mort. Mai precis, bateria lui, care altfel cică este cea mai bună de la Nokia și care a supraviețuit 2 ani (“Dom’le, vă jur eu, bateriile atât țin, 2 ani”). Altfel, există o lungă tradiție Nokia în familie pe care tocmai ce am spart-o eu, familia fiind, în mare, mulțumită. Doar că telefonul ăsta a cam fost o dezamăgire.

Spiritul trăind, o să mai pun pe aici un fel de viața prin Samsung Corby, devenind astfel (provizoriu) un umflat cu un singur blog (activ). Deci să vă așteptați la ceva mai multe poze și chiar la arta străveche a asortării pozelor la conținut și invers, cu care încă n-am avut nici o tangență. În sensul ăsta, s-ar putea să-mi suportați o nouă schimbare de temă. Aș vrea ceva care pune în valoare poza când există dar se comportă onorabil când lipsește, iar în tot cazul nu subminează textul de tot (temele foto cam au obiceiul ca nici un pic de text din articol să nu fie pe ecran; nu toți oamenii au răbdarea sau inspirația să dea scroll; deși știu că voi sunteți deștepți).

Altfel, chestii demne de “viața prin 6233″ se mai întâmplă. Ce ați zice dacă, ieșind într-o zi pe terasa facultății întru luare de aer, ați vedea că pe balustradă cineva a lăsat UN COPAC ÎNTREG?

Voie bună!

2 comentarii:

 1. Buna Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
  Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
  Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
  Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
  Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
  Multumesc,Cu stima Vlad!

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna, iti scriu pentru a-ti propune un schimb de linkuri. Daca doresti sa faci un schimb cu http://bancuri.iasi365.com/ lasa-mi un comentariu sau trimite-mi un mail la corcosan@yahoo.com cu titlul pe care il doresti si linkul tau. La mine titlul e Bancuri
  O zi buna iti doresc

  RăspundețiȘtergere